Header publiek.png IMG_5180 (2).JPG Header1.png

Aanvullende informatie van Kicks N Sticks ten aanzien van de winter-techniek-trainingen

27-10-2023
Blik op de toekomst

Als we terugkijken, realiseren we ons dat we allemaal door moeilijke tijden zijn gegaan tijdens de coronapandemie, maar gelukkig ligt die periode nu achter ons. Als bedrijf hebben we enkele uitdagingen gehad, met name bij het behouden van goede trainers. Vorig jaar konden we eindelijk weer vooruitkijken en enthousiast begonnen we aan een prachtig Wintertechniek programma in de zalen in Oisterwijk. Met enkele vaste trainers en externe krachten dachten we dat alles goed op koers lag, zoals we al jaren gewend waren.

We hebben jaarlijks 300 kinderen in Nederland gelukkig kunnen maken in de zalen, waar ze actief konden blijven bewegen, wat vooral belangrijk is gezien de afname van lichamelijke activiteit onder de jeugd (zie: https://www.nji.nl/nieuws/jongeren-sporten-steeds-minder).

Helaas heeft een externe trainer het voor veel kinderen, ouders en ons, Kicks n Sticks, verknald. Zonder enige verklaring verscheen hij herhaaldelijk niet op de afgesproken momenten en was onbereikbaar. We beseffen dat we als Kicks n Sticks hier verantwoordelijk voor zijn en we hebben die verantwoordelijkheid serieus genomen, en hiervan hebben we geleerd.

Als reactie hebben we alle scholen in Oisterwijk en omgeving aangeboden om gymlessen over te nemen op Hoco (en inmiddels ook op de Bunders). We nemen elk jaar deel aan de sportdag in Oisterwijk, bieden meerdere trainingen op Hoco en begeleiden proeflessen op Hoco.

Wat hebben we geleerd? Dit jaar hebben we ervoor gezorgd dat onze trainers zorgvuldiger zijn gescreend en volledig aan ons verbonden zijn. We hebben meer interne trainers die actief betrokken zijn bij Oisterwijk. Bovendien hebben we op alle trainingsmomenten een bereikbaar telefoonnummer ingesteld, voor het geval dit nodig mocht zijn.

We hopen dat we deze komende winterperiode weer veel kinderen mogen verwelkomen in de gymzalen in Oisterwijk en dat we hen allemaal met een grote glimlach en een schat aan hockey-ervaring en plezier naar huis kunnen sturen.

Namens het gehele Kicks n Sticks team,

Joep Dierkes
Kicks N Sticks