IMG_5180 (2).JPG Header1.png Header publiek.png

Start Hockey seizoen '20 - '21

23-8-2020
Nieuwsafbeelding

Corona-update MHC HOCO

Het hockeyseizoen ’20-’21 staat op het punt te beginnen en we zijn er bijna klaar voor, we hebben alleen even je aandacht nodig voor het volgende!

De algemene regels blijven van toepassing:

- heb je klachten, dan blijf je thuis!
- houd 1,5 meter afstand 
- was regelmatig je handen;
·nies/hoest in je elleboog, niet spugen en roep/schreeuw niet in of buiten het veld;
·buiten het clubhuis gelden qua aantallen geen beperking door de verplichte registratieplicht (met gezondheidscheck), die is ingesteld op ons complex.

De 1,5 meter afstand moet altijd in acht worden genomen (c.q. kan worden genomen).  Bij HOCO is (voorlopig) iedereen welkom, mits zij zich houden aan de richtlijnen zoals die gelden.

Registratieplicht

Per vrijdag 28 augustus geldt een registratieplicht op onze terreinen. Iedereen vanaf 14 jaar die ons complex betreedt dient zich vanaf deze datum verplicht te registreren!

Het registreren kan via het scannen van onderstaande QR code of  via   www.mhchoco.nl/registratie

QR-code HOCO

Als je niet vooraf hebt geregistreerd verzoeken wij je bij aankomst om met je mobiele telefoon een QR-code te scannen en je basisgegevens in te voeren, een paar simpele vragen te beantwoorden en ‘you are good to go’. 

Deze registratieplicht geldt voor iedereen, spelers, trainers, coaches en begeleiding en toeschouwers; uitzonderingen kunnen we helaas niet maken!

Let op: Je registreert jezelf voor de betreffende dag. Kom je op een andere dag opnieuw naar HOCO, tof! Je moet jezelf dan wel even opnieuw registreren via de app. (je kunt je voor vandaag-morgen of overmorgen aanmelden).

Looproutes
Op het terrein en in het clubhuis gelden looproutes die met markeringen zijn aangebracht. Volg deze looproutes en aanwijzingen op.

1,5 meter afstand

Iedereen wordt gevraagd om twee armlengtes afstand van elkaar te hanteren.

Uitzonderingen hierop zijn:

- Jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;
- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
- Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.

Houd je hieraan en spreek elkaar, wanneer de afstandsregels niet in acht worden genomen, erop aan.

Op de plaatsen voor publiek langs de velden zullen we markering aanbrengen waaruit duidelijk blijkt wat 1,5 meter is. Zo kan iedereen de juiste afstand houden! Applaudisseren mag, roepen/schreeuwen niet.

Wij verzoeken alle coaches, trainers en managers om bij het eigen team te sturen op het in acht nemen van de afstandsregels. Wees duidelijk en spreek spelers én ouders (preventief) aan op hun verantwoordelijkheid en het houden aan de regels zoals die gelden bij MHC HOCO. Vergeet hierbij niet de supporters van de tegenpartij (laat dit lopen via de coach, aanvoerder of teambegeleider).

Horeca (clubhuis en terras)

Ons sportcafé is open voor het bestellen en afhalen van consumpties. Wij verzoeken jullie vriendelijk de looproute te volgen en 1,5 meter afstand te houden.

Er zijn geen zitplaatsen in ons clubhuis of op ons terras. Wij verzoeken iedereen zijn consumpties te nuttigen langs de velden. Neem een paraplu mee als slecht weer verwacht wordt, allemaal schuilen onder een parasol of overkapping kan niet met de 1,5 meter regel, sorry!

Bij HOCO kun je alleen met PIN en via de Mobuyou app betalen.

Kleedkamers

De kleedkamers zijn tot nader order gesloten voor alle teams. Kleed je thuis om en kom in je hockey kleren naar HOCO. Het is niet mogelijk om na afloop van de wedstrijd gebruik te maken van de douches.

Teambespreking

Houd je teambespreking in de buitenlucht (er is genoeg ruimte op ons terrein) en neem de 1,5 meter afstand in acht.

Toiletten toegankelijk

De toiletten op ons complex zijn toegankelijk, houdt ook hier 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar. Was na het toiletgebruik je handen met water en zeep.

Water:

Vanuit het sportprotocol is iedereen verplicht om uit een eigen bidon/waterfles te drinken. Om die reden worden er geen teambidons/bekers/waterkannen verstrekt om mee te nemen naar het veld.

Vervoer per auto naar training of wedstrijd – dringend advies: draag een mondkapje

Wij adviseren iedereen nadrukkelijk om op weg naar een training en/of (uit)wedstrijd een niet-medisch mondkapje te dragen als je in een auto rijdt met mensen die niet tot jouw huishouden horen. Regel zelf jouw mondkapje. In een auto kan 1,5 meter afstand houden bijna niet. Als je alleen rijdt of met mensen uit je eigen huishouden geldt dit advies niet. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Wij volgen hierbij het advies van het RIVM. Check overigens voor een uitwedstrijd vooraf wat de regels/richtlijnen bij de bezoekende club zijn. Advies: beperk het aantal supporters bij een uitwedstrijd.

Verzamelen teams

Houd rekening met andere teams, kom voor een wedstrijd of training niet te vroeg naar de club. Maximaal 30 minuten voor aanvang van jouw wedstrijd en 15 minuten voor aanvang van jouw training. Begin op tijd en houd bij besprekingen rekening met de 1,5 meter afstand.

Neem zelf je scheidsrechter fluit mee

Iedereen wordt geacht om zijn eigen scheidsrechters fluit te verzorgen. Er worden geen fluitjes uitgeleend door de wedstrijdtafel en de bar. Ben je jouw fluitje vergeten of heb je er geen, koop er dan een aan de bar.

Klachten: laat je testen!

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Dan kan je je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis (zie hierboven zelfquarantaine) en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

Terug van vakantie oranje/rood gebied: ga in zelfquarantaine

Iedereen boven de 12 jaar oud die de afgelopen weken in een oranje/rood gebied is geweest, krijgt het dringende advies om 10 dagen in zelfquarantaine te gaan, óók wanneer je geen klachten hebt, en ook na een negatieve test. Dit betekent dat je gedurende deze zelfquarantaine periode niet op MHC HOCO mag komen, geen afspraken met je team of teamgenoten kan maken en dus zeker niet kan komen trainen of spelen.

Tot slot

Naleven van deze regels kunnen wij, bestuur en medewerkers bar) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezonde verstand!  Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen kunnen groot zijn, denk aan Grapperhaus.

Alleen samen kunnen wij het, wij vertrouwen op jullie!

Iedereen een plezierig, sportief en gezond seizoen gewenst!

Wij zijn HOCO!

Bas, Joep, Niels, Robert en Peter-Willem

PS: Let op, afhankelijk van de ontwikkeling van het virus kunnen de maatregelen in de komende periode nog worden aangepast!