HOCO MB1 houdt zicht op Landelijk

3-11-2019
Nieuwsafbeelding
Na 3 weken rust mochten we vandaag eindelijk weer aan de slag. Tilburg thuis. Met 6 punten uit de laatste 3 wedstrijden leek Tilburg het lek boven te hebben. We wisten dus dat we aan de bak moesten om die mooie 2e plek in handen te houden, inclusief zicht op plaatsing voor een plek bij de beste 24 van Nederland. En Tilburg moest winnen om nog een kans te maken om landelijk te halen.

We waren bloednerveus en het was muisstil in de bestuurskamer tijdens de bespreking. Maar het was wel een gezonde spanning.

Dan de wedstrijd. Het 1e kwart wisten we Tilburg vast te zetten. Volle druk op hun helft. Het werkt. En we krijgen al snel een strafcorner. We hadden hard getraind op vrijdag en kozen voor de variant van de korte tip-in van Philo. Deze werd in 1e instantie nog gestopt door hun keeper maar de rebound was voor "duveltje uit de doos” Annemiek. We staan voor...
Tweede kwart begint, Tilburg gaat meer drukken maar Nynke pakt de bal af en speelt prachtig de keeper uit, 2-0.... Dik verdiende voorsprong.
Eind tweede kwart strafcorner tegen. Mooi en hard binnen geslagen door Tilburg.
2-1 en rust. Opnieuw de bestuurskamer in en van onze coaches kregen we nog wat tips en werden nog een keer op scherp gezet. 3e kwart begint en dat was ook ons beste kwart. Binnen 10 minuten maakte we de 3-1 en 4-1.
In het 4de kwart ging Tilburg risico nemen en stonden we veel onder druk. Maar we houden stand door goed keeperswerk ondanks 4 strafcorners tegen.
Eindstand 4-1 en we staan nog steeds op plek 2💪🏻

Nog 3 punten pakken we gaan landelijk spelen. Zaterdag staat een prachtig affiche op het programma. Uit tegen MB1 Amsterdam in het Wagner stadion. De stunt is helemaal compleet als we daar de 3 punten pakken.
We spelen onze laatste wedstrijd op 23 November om 12:10 thuis tegen Rood-Wit. Komen jullie ons dan weer aanmoedigen? Na de wedstrijd is het feest met een DJ.