HOCO Dames 1 houdt het spannend tot de laatste wedstrijd

21-5-2019
Nieuwsafbeelding
Beste Fans, VIPS en Sponsoren,

Allereerst, wat leuk om te zien dat jullie afgelopen zondag in groten getale aanwezig waren bij onze wedstrijd tegen Oirschot Dames 1. Mede dankzij jullie support hebben we de 3 punten in Oisterwijk kunnen houden, door met 2-0 van Oirschot te winnen. Maar… we houden het dit seizoen spannend tot aan de laatste wedstrijd. Op dit moment staan we op een 4e plek, met maar 2 punten achterstand op nummer 2 (Berkel-Enschot) en maar 3 punten achterstand op nummer 1 (Geldrop). Kortom, alles kan nog voor promotie! We zijn natuurlijk wel een beetje afhankelijk van wat nummer 1, 2 en 3 gaan doen de laatste twee wedstrijden, maar het programma is voor iedereen nog lastig en we houden goede hoop! Verliezen is in ieder geval geen optie, maar dat is nooit ;-).

Afgelopen zondag hebben we er voor gezorgd dat we bovenin mee blijven draaien. Tijdens een broeierige zondag stond Oirschot Dames 1 op het programma. We begonnen de wedstrijd erg fel en wisten dan ook al snel te scoren. De eerste 20 minuten hadden wij de wedstrijd volledig onder controle. Dit resulteerde in een velddoelpunt van Evelien (1-0) en een rebound uit de strafcorner van Lotte (2-0). Het laatste kwartier van de 2e helft kwam Oirschot in balbezit en dit gaven zij niet meer af. Wij liepen achter de feiten aan, speelde paniekhockey en maakt het onszelf onnodig zwaar met dit warme weer.

In de rust volgde een goede bespreking met duidelijke woorden van de coaches om meer op balbezit te hockeyen, rustiger te hockeyen en vooral sámen te hockeyen. "Ga nou eens doen waar je goed in bent: over tikken en samen hockeyen”. We kregen de opdracht en we voerden hem uit. De tweede helft hadden we volledig onder controle, we hockeyden rustiger, we hadden balbezit en konden de wedstrijd lekker uittikken. We hadden nog een paar mooie veld en corner kansen om het doelsaldo omhoog te krikken, maar goals bleven helaas uit. Al met al liepen we zeer tevreden, met drie punten in de pocket, het veld af.

Aanstaande zondag 26 mei staat om 12.45 uur een uitwedstrijd tegen Son Dames 1 op het programma en zondag 2 juni om 12.45 uur de laatste thuiswedstrijd tegen Blerick Dames 1. We hebben al jullie steun en support hard nodig om beide potjes te winnen, om nog kans te maken op promotie. Dus heb je tijd in je agenda en zin om te komen kijken? Twijfel geen moment en pak op 26 mei de auto naar Son en op 1 juni de fiets naar HOCO.

We zien jullie hopelijk snel langs de lijn!