HOCO Dames winnen van 2e geplaatst NOVA

5-11-2018
Nieuwsafbeelding
Het is weer eens tijd voor een verslag van de HOCO Dames. Te beginnen bij vorige week zondag 28 oktober. We reisden wederom af naar het zuiden, want zoals jullie wellicht al gemerkt hebben bestaat onze halve poule uit clubs gelegen in het mooie (Zuid-)Limburg. Met een uurtje langer slaap, 10 strafcorner filmpjes van coach Peter tijdens het ontbijt, 3-dubbel dik ingepakt voor de vrieskou en vol goede moed, vertrokken we richting hockeyclub Maastricht. De Maastrichtse Dames stonden toen nog twee plekken boven ons, maar wij waren vol vertrouwen dat we daar een eind aan gingen maken. Het werd een felle wedstrijd met al snel een tegendoelpunt, een dikke lip en scheve tanden voor onze Do, een bal op de lip van Eef, een halfzieke veterin, maar toch wisten we er in de laatste minuten (67ste) nog een fantastisch doelpunt in te prikken. Met dank aan Evelien haar tennis skills gingen we met een gelijkspel terug naar huis!

Afgelopen zondag 4 november stond er weer een Limburgse tegenstander op het programma: NOVA Dames 1. We begonnen de ochtend met een clinic voor onze  HOCO mini meiden. Zij vonden het geweldig om ondanks de kou allerlei trucjes te leren, parcourtjes af te leggen, de backhand te leren, estafette te doen en de ochtend af te sluiten met een aantal wedstrijdjes. En.. als je dan de brandende vraag hebt ‘hoe lang je in Dames 1 mag spelen, tot hoe oud?’ Dan blijkt dat je zelfs tot je 30ste mee mag doen en dat het oudste teamlid al langer in Dames 1 hockeyt, dan dat onze mini’s oud zijn! Confronterend? Nee hoor, HOCO is gewoon een leuke club waar je zo lang mogelijk wilt blijven hockeyen!

Dus... door naar de wedstrijd tegen NOVA. Tijdens de voorbespreking, de voorbereiding op het veld en het kringgesprekje op de kopcirkel werd steeds benadrukt: fel beginnen, teamwork, eerste 5 minuten overleven. Dat alles waren we blijkbaar snel vergeten, want na een paar minuten (die voelden als seconden) wist NOVA al op een 1-0 voorsprong te komen. Als snel hadden we deze tegenslag verwerkt, want verliezen dat ging ons echt niet gebeuren op ons eigen veld! We scoorden dan ook kort erna de 1-1 uit de strafcorner. Niet veel later viel ook de verdiende 2-1. Een bal die heel langzaam tussen de benen van de keepster van NOVA door rolde, over de lijn was geweest en er daarna snel werd uitgeprikt door de verdediging van NOVA. Wij wisten zeker: dit was een goal! Maar daar was NOVA het niet mee eens. Gelukkig hadden ook de scheidsrechters goed opgelet, want de 2-1 werd op het spreekwoordelijke scorebord genoteerd.

Volhouden, knokken en spelen als een team, dat was het motto voor de 2e helft. Na een vitamine power drankje van Puur-S en met die instelling, werd dan ook de 3-1 gescoord. Wat was deze wedstrijd spannend, want NOVA wist zich goed terug te spelen in de wedstrijd. Het ging op en neer tijdens deze felle en soms ook wat ruwe wedstrijd. Met nog 10 minuten op de klok scoorde NOVA de 3-2 en daar kregen wij het toch wel even benauwd van. Gelukkig wisten we ons ook de laatste 10 minuten nog staande te houden. Weliswaar met een compleet ongeorganiseerde opstelling, want iedereen had al zo ongeveer op elke plek van het veld gestaan. Toch bleven de punten in Oisterwijk en liepen we met een door teamwork verdiende overwinning het veld af.

Volgende week zondag 11 november spelen we een uit-wedstrijd tegen Oirschot Dames 1.
Dus voor diegene die geen 11/11 gaan vieren, jullie zijn van harte welkom langs de lijn in Oirschot om 12.45 uur.
Voor diegene die wél 11/11 gaan vieren, ook in je carnavalsoutfit ben je welkom!