IMG_5180 (2).JPG Header1.png Header publiek.png

Gaaf-hockey

Vanaf seizoen 2015 - 2016 is het Gaaf-team (g-hockey) actief op HOCO!
Wil je meedoen of ken je iemand die wil komen meetrainen op de woensdag?
Mail dan naar [email protected]

Bekijk HIER het fotoalbum van het Gaaf-team.

G-hockey bij MHC HOCO kwam mede tot stand door een bijdrage van het Maatschappelijk Innovatiefonds Gemeente Oisterwijk (MIGO)

Voor wie is G(aaf) hockey?

• Voor kinderen die graag het hockeyspel willen leren maar gebaat zijn bij extra en meer individuele begeleiding. Voor kinderen die moeilijk in een regulier team mee kunnen komen.
  • Voor kinderen van 8 tot 15 jaar (jongens en meisjes).

Wat is G(aaf) hockey?

Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren. Spelplezier en geloof in eigen kunnen staan daarbij voorop.
De G-hockeygroep van HOCO bestaat op dit moment uit 6 spelers. Zij leren samen spelen in een team, bewegen in de buitenlucht en hebben veel plezier.

• Plezier en veiligheid staan voorop
  • Individuele begeleiding van ieder kind
  • Er wordt uitgegaan van normale regels en technieken
  • Hockeyspel wordt in stappen aangeleerd
  • Vaste groep begeleiders
  • Ook naast het veld leuke activiteiten

Wanneer?

We trainen woensdag van 16.45-18.00 uur.
De kinderen krijgen eerst drie proeftrainingen alvorens ze definitief toezeggen lid van HOCO te worden.

Waarom dit initiatief om G-hockey te starten bij HOCO?

Als grootste sportclub van Oisterwijk, ruim 950 leden, heeft HOCO ook een maatschappelijke doelstelling. We willen graag een bijdrage leveren aan de samenleving binnen onze gemeente. En het sociale gezicht van de vereniging tonen. Ook voor kinderen die niet in een regulier hockeyteam kunnen meekomen. Ook dicht bij huis kunnen zij op deze manier sport beoefenen en ontspannen.

Vaste begeleiding

De begeleidingsgroep bestaat uit een gekwalificeerde hoofdtrainer en trainers die ook ruime ervaring hebben met de doelgroep. Een fysiotherapeut om de fysieke grenzen te bewaken en een orthopedagoge. Aangevuld met een aantal enthousiaste, ouders/commissieleden die al vrijwilligerswerk doen binnen de vereniging.

Werkwijze

Als een kind besluit mee te gaan trainen met het G-aaf-team dan krijgen de ouders eerst een intake gesprek met de orthopedagoog, in de persoon van Debby Verschuren en fysiotherapeut, Jan van Sambeek. Dit om goed op te hoogte te zijn van de aandachtspunten die voor dat individuele kind gelden. Deze informatie wordt vastgelegd in een trainingskompas. Zo hebben we altijd de juiste manier van aansturing van het kind bij de hand en kunnen we, indien nodig,  snel schakelen.

Training

Vooralsnog hebben we bij HOCO alleen nog training voor de G-hockeyers. Mochten we een grotere groep leden krijgen dan is het mogelijk om ook aan de G-competitie in de regio mee te gaan doen. Dat is een competitie, georganiseerd door de KNHB, waarbij de deelnemers in 6- of 8 tallen spelen.

Wekelijkse training

De wekelijkse training kent een vaste opbouw:

Ontvangst , Warming up, Herhaling hockey termen (wat hebben we vorige week geleerd), twee of drie oefenvormen, korte drinkpauze en natuurlijk sluiten we af met een partijtje. Dan ruimen we samen het veld op en lopen gezamenlijk terug naar het clubhuis.

Gezelligheid

Ook het sociale aspect komt aan de orde. Zo proberen we met regelmaat een leuke activiteit te organiseren. Bijvoorbeeld pannenkoeken eten.
Ook aan de activiteiten van de club kan het G-team meedoen. Zo was er in december een pietentraining. Spannend maar erg geslaagd!

Social media

Omdat we graag bekendheid geven aan dit mooie initiatief bij HOCO en we er nog heel graag nieuwe leden bij willen. Willen we het graag breed uitdragen. We hebben een eigen Facebook pagina een Instagram account en een app groep waarin we met de ouders communiceren.

Kortom, we zijn niet te missen!

Instagram:  G_aaf_teamHoco

Oproep nieuwe leden

We zijn nu met zijn zessen, maar we zouden het geweldig vinden als ons team groter wordt. Dus ken je iemand die hockey ook Gaaf vindt en wat meer begeleiding nodig heeft net als wij? Gaaf-hockey kost € 100,- per jaar.
Neem dan contact op door een mail te sturen naar [email protected] en kom gerust eens kijken.

Meer informatie?

Neem contact op met coördinator Anke de Kort: [email protected]

Het Team!

Oktober 2018

Misschien hebt u het al gezien op social media of misschien zelfs al ‘live’ afgelopen woensdag op Hoco. Het G-AAF team heeft prachtige nieuwe trainingspakken!
Doordat we pilot mochten zijn voor het nieuw opgezette Small Money Big Smile geinitieerd door Lions Oisterwijk, konden we met het daarmee opgebrachte sponsorgeld de pakken bekostigen. Veel dank aan alle sponsors!

Het G-Aaf team was al een hecht clubje maar nu met die mooie pakken, kunnen ze echt overal laten zien dat ze 1 team zijn.

Big smile bij de kinderen van het Gaaf team!

Stichting Small Money Big Smile is een onafhankelijke non-profit organisatie die Nederlandse serviceclubs helpt met het opzetten van eenvoudige online fondswerving.
Met het opzetten van dit platform bieden ze de serviceclubs de techniek om gemakkelijk en kleinschalig online te collecteren. Microfunding met gebruik van het machtige internet en de kracht van de social media.

5 maart 2016: de eerste wedstrijd, tegen Were Di!

26-02-2016: Gaaf-team wint Sportstimuleringsprijs Oisterwijk!

De nieuwe folders zijn binnen en zullen worden verspreid!'

Nieuwsbericht november 2015:

De eerste training: