Header publiek.png IMG_5180 (2).JPG Header1.png

Zilveren Schoen & DDW

Zilveren Schoen Toernooi (42ste editie 2018-2019)


Veertien teams spelen tegen eenzaamheid

Er is geschiedenis geschreven. Nooit eerder speelde men op het onvolprezen Zilveren Schoen hockeytoernooi van HOCO/DDW 7 ronden. Het waren er 41 jaar lang altijd 6, maar deze extra klimaatronde, dankzij het zachte winterweer, werd een bijzondere. 

Naast het feit dat Berkel-Enschot de Zilveren Schoen kreeg uitgereikt als winnaar in de mannenpoule, Liempde de prijs won in de mixed-poule en Bommelerwaard de derde helft glansrijk won, was er uiteindelijk 1 echte winnaar en dat zijn de senioren van Oisterwijk die jaarlijks aanschuiven voor een fantastisch kerstdiner om zo ook SAMEN een stukje kerst te kunnen ervaren.

Sander Geerts reikte, als voorzitter van de organisatie, vol trots een cheque van € 1.000,= uit aan de organisatie van dit prachtige festijn. En natuurlijk werd deze cheque met veel gejuich en applaus ontvangen. Geld dat meer dan goed terecht zal komen bij een groeiende groep in onze samenleving.Even was iedereen (14 teams) in het sportcafé van HOCO in de 7de hemel. En daar waren we lang niet meer geweest.
Natuurlijk werd er, net als alle andere speelronden, weer een culinaire hap verzorgd en het was mooi om te zien dat gedurende het toernooi steeds meer de vraag van diverse teams naar boven kwam: "Wat eten we vandaag?” 
Stamppot?!? Nee, niets uit een pakje, een zakje of een blikje, maar een hap die door een professionele kookploeg van vrijwilligers, voor ruim 150 man, 7 weken lang is klaargemaakt. Een prestatie van formaat. Grote dank gaat uit naar Chefkok Dave van Restaurant De Primeur in Oisterwijk!

En mocht je volgende week woensdagavond toch weer trek krijgen, gauw inschrijven voor de 43ste editie van 2019/2020. Een ding weet je dan zeker, het wordt geen ….pot.

Tot volgend jaar!

   

------------------------------------------------------------------------------


Zilveren Schoen Toernooi (41ste editie 2017-2018)

 
Woensdag 10 januari 2018: op 27 december 2017 overleed DDW-speler en Zilveren Schoen founding father Claus Russ. Tijdens de eerste speelronde van het nieuwe jaar hielden de deelnemende team van de Zilveren Schoen een minuut stilte ter ere van Claus.

Opening Zilveren Schoen 2017-2018

Traditionele afslag door Claus Russ

------------------------------------------------------------

Het Zilveren Schoen Toernooi (40ste editie 2016)


Elke winter organiseert DDW het befaamde Zilveren Schoen toernooi. Jaarlijks halen we hiermee een mooi bedrag op voor een goed doel. 

Voor het 40ste jaar organiseert HOCO/DDW het Zilveren Schoen hockey toernooi. 

 >> Bekijk HIER de promo-film voor de 40ste editie van de Zilveren Schoen <<

Een winters hockeytoernooi speciaal voor hockeyers van net niet meer heel piepjong maar nog steeds beschikkend over "outstanding reflexen” en een jonge geest. Dit in combinatie met een vernieuwend concept en niet te vergeten een goed doel!

Vanaf woensdagavond 7 december strijden een 12-tal teams gedurende een 5 tal speelrondes om de zeer gewilde wisselprijs. De high heal zilveren dames schoen. Elke avond vinden er 6 wedstrijden plaats. Uw partners zijn uiteraard welkom voor een aanmoediging langs de lijn maar ook voor de hap en borrel in de derde helft. Of gewoon om "de strijders” na afloop van de borrel naar huis te brengen. Vanaf een uur of acht is het paviljoen geopend en wordt er gekookt. Elke woensdagavond dat er gespeeld wordt, zal er door geoefende kokende hobbyisten culinaire verrassingen aangeboden worden. Vooral na afloop van de wedstrijden.

Het inschrijfgeld (10 euro p/p met een minimum van 175 euro per team) van de deelnemende teams wordt volledig gedoneerd aan een goed doel. U mag als team ook altijd meer doneren. De opbrengst gaat naar een nader te bepalen goed doel dicht bij huis.

U bent culinair te gast bij DDW/ HOCO. Drankjes dient u wel zelf af te rekenen maar voor al het overige wordt gezorgd. U zult zich thuis voelen. De openhaard brandt, de keuken geurt en de drank wordt met plezier voor u geschonken. Niettemin draait het allemaal om het edele spelletje. Alleen bij ferme vorst gaat het niet door.

Mocht en team onverhoopt - een keer- te weinig spelers hebben…. DDW beschikt over 7 extra invallers die dan graag mee zullen spelen.

Op woensdag 25 januari 2017 is de slotavond en zal naast de prijsuitreiking, ook de cheque aan het goede doel worden uitgereikt.

Namens het toernooi commissie,  

Bart Andriessen, Gaston Bevort en Robert van der Horst


Meer informatie en aanmelden: [email protected].-----------------------------------------

Editie 2015-2016

De winnaars, HOCO Team Wit!


De overhandiging van de cheque aan Harmonie Asterius


De (kook)helden van De PrimeurHistorie
Door: Claus Russ

in 1976 zijn wij als HOCO-DDW gestart met het organiseren van de Select sportiviteit beker. (Dit kwam omdat ik toen nog Select als bedrijf had).
 
Aan het toernooi dat gespeeld werd op de kunstgrasvelden van de verschillende deelnemende clubs nam ook Tilburg deel en gaf mij toen als "presentje" een zilveren schoentje. Jullie zullen deze ook wel kennen schoentje met vetertje en aan de bovenkant een gleufje om te sparen.  Vond dit zo super dat ik de naam meteen veranderde in de Zilveren Schoen.  
Achtergrond was een Jong DDW toernooi dat moest en kon gaan groeien en dat dan ook heeft gedaan. 

Ook in de beginjaren had iedere club maar een kunstgrasveld en mocht de winnaar het eindtoernooi organiseren. In de loop der jaren is het een steeds grotere vorm aan gaan nemen met een geweldige financiële bijdrage voor onze clubkas.
 
Doordat er een winnaar, wiens naam ik nu niet wil noemen, een hele slechte finale dag op zondag probeerde te realiseren in gebreke bleef ,besloten wij alle wedstrijden "op HOCO te houden"  De Zilveren Schoen begon altijd de eerste woensdag na Sint Nicolaas en eindigde voor Carnaval. Toen wij alles bij op HOCO organiseerden werd de laatste avond inclusief eten.
 
Waardoor veranderde de "laatste avond"? Onze dochter Claudia had een nier en lever transplantatie ondergaan en ik werd kort daarna gebeld door de Nierstichting met het verzoek om bij HOCO een bord te mogen hangen. Tijdens een bestuursvergadering bracht ik dit punt in en maakte de afspraak zolang ik leef blijft het bord hangen. In ons DDW team spraken wij af de opbrengst, inschrijfgelden, te benutten voor de aanschaf van een reclamebord en in plaats van het eten te kopen, zelf te koken. 
Ik herinner mij nog dat mijn teamgenoten aankwamen met de diverse stampotten en zelfs erwtensoep (alles zelf gemaakt!) Wij lieten deze laatste avond ook een afvaardiging van de Nierstichting komen en deze mochten het reclamebord, dat ingepakt was en van een grote roze strik voorzien, onthullen.
 
Dit was een enorm succes waarbij volop pers aanwezig was en DDW zeer veel goodwill voor de club binnen haalde. Wij besloten om de laatste avond in het vervolg af te sluiten met een cheque. Deze ging in willekeurige volgorde naar
Rode Kruis, Hartstichting, Verbeeten instituut en Harmonie Asterius dit jaar.
 
Even kort wat de prijzen betreft: hier werd altijd een toespeling gemaakt op het winnen van de Zilveren Schoen als symbool 'met een touch', herinner mij nog de grote zilveren zuil die door onze recreanten werd gewonnen. Staat misschien nog in de bestuurskamer. Dit jaar was er een echt zilveren schoentje!
 
Aangezien wij als DDW op allerlei terreinen actief zijn binnen HOCO en een grote inbreng hebben in het gezond maken en houden van onze club wil ik ook dat een ieder trots kan zijn op de activiteiten rondom de Zilveren Schoen, die in seizoen 2016-2017 het veertig-jarig jubileum zal gaan vieren.
 
Professioneel als wij zijn, is er de een promo-film voor de Zilveren Schoen 2017 met drone-opnamen en al gemaakt. De "keuken" (kookclub van De Primeur uit Oisterwijk) was bij de 2015-editie reeds iedere week actief en zorgde voor een heerlijke hap. Hulde is voor hen op zijn plaats.


Impressie 2014-2015

 
 
 

 

----------------------------------------------------------------------


2. DDW

Op woensdagavond speelt Heren DDW (DoorDeWeeks) sinds jaren haar wedstrijden. 
Gezelligheid en tophockey gaan hier al jaren hand in hand.

Legendarisch DDW-trio zwaait af
30-04-2019Na samen zo ongeveer 50 jaren team-member te zijn geweest, hebben Bart-Jan Wulfse, Noël Suurmeijer en Bart Andriessen besloten om de DDW-hockeystick aan de wilgen te hangen. Reden voor hen om Team DDW uit te nodigen om op 30 april op bijkans koninklijke wijze hun abdicatie luister bij te zetten. 

Alle ingrediënten voor een prettig verloop van de avond waren aanwezig: een nagenoeg volledige opkomst van Team DDW in de lommerrijke habitat van de opperstalmeester, aangenaam rundvlees (in de vorm van handgevormde burgers en een langzaam-gegaarde  ‘puntborst’ (voor de echte liefhebbers!)), voldoende gekoelde goudgele rakkers om de dorst te laven en uiteraard een overmaat aan sterke verhalen (gezien de leeftijd der abdicanten: inderdaad ook uit de oude doos). 

Op het moment dat de eerste aanwezigen bijkans in kennelijke staat geraakten, hield aanvoerder Sander een gloedvol betoog, gelardeerd met een handvol Romeinse spreuken. Een fraaie geranium (om te gelegener tijd eventueel eens lekker achter te gaan zitten) en een bijzondere fles wijn zorgden ervoor dat de Heeren oudgedienden niet met lege handen huiswaarts zouden keren. 

Enfin, ook mede dankzij de godenzonen van Ajax geraakte Team DDW ten langen leste in de hoogste fase van extase, werden de laatste blokken hout in de men’s cave op het vuur gelegd en ging de homemade limoncello als dankbare kameraad in de kring rond. Aldus bleef het nog lang, lang onrustig.

Team DDW gaat deze giganten missen, vanzelfsprekend vanwege hun inbreng buiten het veld maar natuurlijk ook vanwege hun inbreng binnen de lijnen: Bart-Jan als rechtsachter spelende kuitenbijter pur sang (hij had de meeste spitsen volledig in de tang), Noël scoorde als razendsnelle links- dan wel rechtsvoor in bijna iedere wedstrijd en Bart liet als spelbepalende middenvelder bij voorkeur vooral zijn medespelers excelleren met zijn maatwerk-passing. 

DDW-er ben je overigens de rest van je leven en dus zullen we Bart-Jan, Noël en Bart op DDW-hoogtij-dagen nog (en graag) tegen het vege lijf lopen: salut!DDW 15-11-2017


Selectie 2016/2017
 
 

Achterste rij: Daan Ebeling Koning, Noel Suurmeijer, Titus van de Ven (coach), Gijs Nouwens, Sander Geerts (captain), Bart-Jan Wulfse, Gaston Bevort, André Kivits en Jan van Sambeek.
Voorste rij: Mark Jansen, Maarten Bressers, Joep Hamers, Marc de Bock, Claus Russ en Bart Andriessen.
Op de foto ontbreken: Hans Vugs, Michael Wouters, Dirk Hofland Sr., Nanno Mulder, Crist-jan van den Boer, Niels van de Wiel en Robert van der Horst.

MOP uit, april 2016Sponsors

     Oude berichten


DDW Seizoensopening 2014-2015
Begin september was de traditionele jaarlijkse DDW-seizoensopening: de bosloop met aansluitende borrel bij Stef Rijken op de veranda aan de rand van de Oisterwijkse Bossen.
 
Een mooie gelegenheid voor een aantal mensen, waaronder onze Claus, in het zonnetje te zetten: gastvrouw Katrien en gastheer Stef voor de altijd geweldige ontvangst, onze top-scheidsrechter Wim van de Wiel, super-wedstrijdsecretaris Gaston Bevort en onze nieuwe -zojuist vastgelegde- hoofdcoach Titus van de Ven.
 
Het was een gezellige avond. Op naar (weer) een mooi seizoen!